БАБХ: Доставчикът на храна в ЦДГ „Червената шапчица“ е чист

Две групи от детска градина Червената шапчица са под карантина зараси салмонела

Отрицателни са резултатите от изследванията на персонала на фирмата, доставила храната в пловдивските детски градини, където бе регистриран епидемичен взрив от салмонела. Това съобщи за DCNEWS д-р Николай Петков, началник на отдел „Контрол на храните“ в БАБХ-Пловдив. Така се оказа, че персоналът не е носител на салмонелната бактерия.

Според д-р Петков вече е трудно да се разбере откъде идва заразата, тъй като е минало много време, а и Агенцията е била уведомена късно за инфекцията. Изследваните от нея хранителни проби на практика не са били от храната, която е била дадена на децата. Въпреки това пловдивската фирма ще остане още известно време под наблюдение.

Припомняме, че три деца се разболяха от салмонела във филиала на детска градина „Чревената шапчица“ и „Каменица“. Други 13 се оказаха носители на болестта.

До края на седмицата се очакват и резултатите от изследванията на децата от ЦДГ „Каменица“. Ще бъдат изследвани и децата, посещаващи третата детска градина, снабдявана от фирмата – „Радост“, съобщиха за DCNEWS от РЗИ.

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top