Багери бутат общината, асфалтират Стария град

Рано тази сутрин багери бутнаха сградата на Община Пловдив, от която и помен не остана. Това се случи, тъй като според главния архитект и кмета на Пловдив, сградата не е паметник на културата.

Нито един пловдивчанин или гост на града не отиде на жива верига около руините на сградата на община Пловдив, тъй като кметът ги увери, че тя не е културен паметник. А и миризмата от неговия златен скункс се носи из района, което от своя страна доведе до закриване на заведенията наоколо.

„Ама то вони, та не се трае“ – коментират пловдивчани, отказали да направят жива верига.

По непотвърдена информация на мястото на сградата на общината ще бъде построен нов тютюнев склад.

Междувременно стана ясно, че предстои да бъде асфалтиран Старият град.

„Старият град ще бъде асфалтиран, тъй като туристките и пловдивските калдъръм кокони не могат да ходят спокойно с токчета по каменните улички“, коментираха от ръководството на ОИ „Старинен Пловдив“. Официалните обувки на дамите, затъвали в огромните дупки между камъните, отворили се заради дъждовете и ерозията на пясъка, който ги свързва.

„Имаме случаи дори на заклещени дамски крачета, особено ако са с по-малък номер. Опасяваме се да не заведат иск срещу общината за нанесени вреди или леки телесни повреди“, оплакаха се от предприятието.

В момента екипи на Жилфонд изваждат калдъръма, с който пък ще бъде застлан бул. „Васил Априлов“.

Честит 1 април, пловдивчани!

 

Подобни статии

Top