Багери пак разчистват незаконни постройки в Столипиново

Багери отново влязоха днес в Столипиново, за да премахнат поредните около 40 незаконни постройки. Това са гаражи и търговски обекти, като част от тях са поставени по съответния ред с издадени разрешителни, но собствениците са спрели да плащат такси повече от 6 месеца, съобщи за DCNEWS кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков.

На тези собственици са отнети разрешителните, предупредени са да махнат обектите“, поясни Чунчуков. Ако това не е направено, павилионите и гаражите се премахват от администрацията. „Заповедите са влезли в сила, затова ги бутаме. Някои от собствениците също ги махат, защото искат да запазят това имущество и материалите, от които те са изградили обектите“, допълни районният кмет.

Незаконните обекти, които се премахват днес са на различни улици – „Крайна“, „Крайречна“, „Батак“ и др. След акциите по събаряне, предстои районите да бъдат разчистени от отпадъци, тъй като в момента те приличат на сметища.

Акцията е продължение на тази от миналата седмица, когато бяха премахнати около 50 такива обекта, концентрирани на ул. „Батак“. Част от тях бяха складове, клетки, бръснарници и др.  Администрацията продължава с обследването на пространството около улиците „Крайна“ и „Крайречна“. Ако бъдат открити и там незаконни обекти, ще бъдат издадени заповеди и ще бъдат премахнати.

„Интересното е, че хора, които живеят в блоковете наоколо, докато провеждахме на акцията миналата седмица, сами идваха при мен и искаха да се премахнат пред техните блокове незаконните постройки, тъй като те отнемат място за игра на децата, а също пречат на влизането на линейките и пожарните. Самите жители на кв. „Столипиново“ вече проявяват нетърпимост към такива обекти, искат пред блоковете да има зеленина, пейки и място, където децата да си играят“, каза още Чунчуков.

До края на годината администрацията ще продължи да обследва за незаконни жилища в квартала. Ако бъдат установени такива, ще бъде проучено колко души живеят в тях и ще се пристъпи към премахване, а след това и към решаване на проблема на тези хора.

 

Подобни статии

Top