Багер разкопа ухото на бул. „Мария Луиза“, ще го затварят (СНИМКИ)

Багер разкопа ухото на бул. „Княгиня Мария Луиза“ в Пловдив в района до Католическата църква, видя репортер на DCNEWS преди минути. Така стартира процесът по затварянето на пътната връзка на булеварда с бул. „Цар Борис ІІІ Обединител“, поясниха работниците.

Тези дни ухото ще бъде затворено изцяло за движение. На негово място ще бъде изграден площад като част от експонирането на Голяма базилика.

Припомняме, че за консервацията, реставрацията, експонирането и изграждането на защитно покритие на Базиликата бе подписан меморандум с Фондация „Америка за България“, която осигурява средствата. До 30 ноември 2018 година трябва да приключат всички дейности по разкриване и реставриране на Голямата базилика в Пловдив. Текстът на меморандума бе одобрен от Общинския съвет.

Извършените от фондацията дейности в изпълнение на меморандума са дарение за Община Пловдив.  Проектът се осъществява в съответствие с одобрен интегриран план за градско развитие.

За реставрацията фондация „Америка за България“ ще осигури  4 900 000 лева. Община Пловдив участва в проекта с облагородяването на градската среда.

 

Подобни статии

Top