Баладична вечер в Операта

В навечерието на най-красивия празник – Рождество Христово, пловдивчани ще могат да се насладят на едно красиво и мечтателно музикално събитие – „One Ballad Night Symphony. Концертът на джаз певеца Петър Салчев и симфоничния оркестър на Държавна Опера Пловдив е тази вечер от 19 часа в Дом на културата „Борис Христов“. Диригент Константин Добройков, а специален гост е Мирослава Кацарова.

Eдни от най-красивите баладични теми, останали в историята на музиката, написани от класиците на съвременната популярна и джазова музика, звучат в концерта „One Ballad Night Symphony“.

Няколко мига светло съпреживяване. Откраднато време, в което да чуем душите си. Така най-синтезирано може да се обобщи посланието му. Негов автор е Петър Салчев – един от водещите джазови изпълнители у нас. Музиката в концерта е на ръба на жанра – част от пиесите са джазови, има и теми от други жанрове. В програмата са включени някои от най-красивите баладични теми като My funny Valentine, How deep is the ocean, Slow hot wind, Amapola.

За повече джазово настроение зрителите ще бъдат посрещнати с чаша вино.

 

Подобни статии

Top