Балетистите от руския „Балет върху лед“ на постно меню в Пловдив

001

След огромния интерес при предишното им гостуване у нас, тази седмица държавният „Балет върху лед“ на Санкт Петербург пристига в Пловдив с нови две представления. Датите са 18 и 19 ноември, когато ще гледаме класиките „Спящата красавица“ и „Ромео и Жулиета“, по оригиналните творби на Пьотър Илич Чайковски и Сергей Сергеевич Прокофиев.

Трупата вече си избра и кой да се грижи за високите им изисквания по отношение на храната – главният готвач на Верди и Berkut Sport&Spa – шеф Мирослав Дончев. Той вече има дългогодишен опит в изготвянето на менюта както за артисти (Крис Норман, Легендите и много други), така и за професионални спортисти (само преди седмица му се довериха и младежите от Националния отбор по футбол).

За престоя си у нас руските балетисти поръчаха изцяло постни ястия, които включват много белтъчини и въглехидрати. Специалитетите на шеф Дончев съчетават правилата на здравословната кухня (без сол и мазнини), с наситения и автентичен италиански вкус, който предлагат ръководените от него пицарии Верди. Менюто на танцьорите се състои от зърнени култури с плодове на закуска, салата и картофи на жар на обед и салата с 3 вида домати, киноа и елда и безглутенова пълнозърнеста паста за ранната им вечеря.

Трупата на държавният „Балет върху Лед“ на Санкт Петербург включва 20 фигуристи, удостоени с почетното звание „Майстор на спорта” на Русия. Нейна особеност е , че от 1995 г. е първата и единствена в света, която представя спектаклите си на ледени площадки върху театрални сцени. Представленията са уникални – истински класически балет, със съответните костюми и декорация – „Лебедово езеро”, „Спящата красавица”, „Лешникотрошачката”, както и „Пепеляшка”. Всички постановки са дело на Константин Расадин – главен хореограф и балет майстор от 1979-а година. През последните десет години  той и трупата му са гостували в САЩ, Канада, Холандия, Германия, Китай, Южна Корея, Тайван, Гърция, Португалия, Испания, Ирландия, Турция и още много други.

В Пловдив двата им нови спектакъла, ще се играят на сцената на Градски дом на културата „Борис Христов“. След това турнето ще продължи във Варна, Бургас, Русе и София. Билети – в мрежата на eventim.bg.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top