Балканска война: Масов бой и арести прекратиха мача Сърбия - Албания! (СНИМКИ И ВИДЕО) - DC news

Балканска война: Масов бой и арести прекратиха мача Сърбия – Албания! (СНИМКИ И ВИДЕО)

Масов бой и арести на мача сърбия албания

Истинска нова Балканска война избухна по време на европейската квалификация между Сърбия и Албания в Белград. Всичко започна в 41-ата минута при резултат 0:0, когато над стадиона полетя малък безпилотен самолет, а от него висеше знамето на Велика Албания.

Футболистите на Сърбия веднага се опитаха да го свалят, а Стефан Митрович успя да го улови и и да го дръпне надолу. Това предизвика масов бой между футболистите на терена, а няколко сръбски ултраси също нахлуха на игрището и нападнаха албанските играчи.Реферът Мартин Аткинсън прекрати двубоя и прибра отборите в съблекалните. След консултации, албанският отбор отказа да излезе и мачът да бъде продължен.

Малко по-късно се разбра, че братът на албанския премиер Еди Рама – Орфи е управлявал безпилотния самолет с албанското знаме, който провокира безредиците на стадиона. Той е бил арестуван във ВИП ложата на стадиона. При ареста той е показал американски паспорт, съобщава местният вестник „Курир“.

Албанците ги очаква тежко наказание заради безредиците. Събитията в Белград наподобиха тези на националния ни стадион „Васил Левски“, заради които и България ще бъде жестоко наказана от УЕФА.

В същото време, веднага след прекратения двубой, центърът на Прищина бе залят от десетки хиляди албанци, които развяваха знамена и скандираха: „Победители, победители!“

Подобни статии

Top