Балотажът слабо вълнува жителите на Столипиново (СНИМКИ)

Най-ниската избирателна активност около 10% към този момент е регистрирана в „Източен”. Към 13 часа според данните на пловдивската общинска избирателна активност в района са гласували близо 4 500 души.

Най-много хора пред секциите са регистрирани между 9 и 11 часа. След 16 часа се очаква леко увеличение на хора, които имат желание за упражнят правото си на глас.

Оживлението по улиците в „Столипиново” е осезаемо, хората са навън, търговията процъфтява, но гласуващите са малко. 33-та секционна избирателна комисия в училище „Кирил Нектариев” е една от най-големите в квартала с 672-ма души. До 14 часа бяха гласували 57.

„Всичките гласуват за районен кмет и кмет на община и гласуват ориентирано. Не казвам, че идват с точтия кандидат, а знаят как да гласуват чисто технически. Защото миналата седмица се объркаха с тези четири бюлетини“, каза председателят на 33 СИК, Велизар Ченков.

Ниският процент на избирателната активност хората от Столипиново обясняват, че вече не вярват на обещания

„Само идват тук когато има избори. И ни казват „Гласувайте, помагайте на нас. И сега имаше такива”, разказва жител от квартала.

Според наблюденията на секционните избирателни комисии избирателите от Столипиново са подготвени този път. Не вярват, но гласуват.

„На никой нямам доверие, на собствените си очи нямам доверие. Ама те всички идват, обещават, но после никой никого не гледа“, сподели жена от Столипиново.

Никой не се осмелява да говори за купуване на гласове. На тези избори всички твърдят, че избират със сърце.

Резултатите от първия тур обаче се категорични, че една партия печели Столипиново.

 

Подобни статии

Top