Банкова гаранция е идеята на „Кауза Колежа“! (ВИДЕО)

Банкова гаранция е идеята на „Кауза Колежа“, която стартира официално вчера с пресконференция на базата в Коматево, разкрива вестник „Труд“.

Ръководството на Ботев ще разчита за довършването на новия си стадион на „ноу-хау“, използвано от Шалке 04 и още няколко клуба от Бундеслигата на Германия. На практика огромната членска маса на тези немски клубове се явява като гарант пред банковите институции, че отпуснатият кредит за новия стадион ще бъде върнат благодарение на пълните трибуни на шампионатните мачове от продажба на билети, карти, сувенири и др.

Това е идеята на кампания „Кауза Колежа“ и създаване на един голям обединен фенклуб, в който да се влеят всички фракции и ботевисти от България и света. Всеки, който иска да стане част от него, може да го направи срещу 24 лв. годишен членски внос.

„Никой не очаква редовите ботевисти сами да построят стадион „Христо Ботев“. Целта е да покажем на обществеността, бизнеса и институциите колко значимо е довършването му за десетки хиляди хора. „Кауза Колежа“ ще бъде продължи, докато не седнем отново на любимия си стадион“, декларира Атанас Стафунски от Клуба на привържениците на Ботев Пловдив.

„Най-късно до месец ще имаме яснота колко точно средства ще са необходими за цялостното завършване на стадиона. Не искаме да разваляме концесията и да променяме проекта на стадиона“, заяви президентът на Ботев Ангел Палийски.

Подобни статии

Top