Банско е по-добро място за живеене от Париж

Банско е по-добро място за живеене от Париж. Родният ни зимен курорт изпревари една от най-известните световни столици. Това сочи класация на британския вестник The Telegraph, който и преди две години постави Банско в челната тройка.

Най-големият български зимен курорт е класиран на трето място след испанската област Андалусия и френската Гаскония. Веднага след планинския ни град се нареждат италианския град Парма, а на пето място остава френската столица.

Според медията, Банско има няколко основни предимства пред останалите градове, като на първо място се посочват чистият балкански въздух и възможността за каране на ски и сноуборд и не на последно място – дава възможност за здравословен начин на живот.

В статията пише още, че там може да се правят планински преходи с коне, колоездене, планинско катерене и пешеходни походи.

Отделя се внимание на традиционната кухня и на хубавите местни вина, като цените са доста по-ниски и поносими в сравнение с френските или швейцарските курорти. Доста британци притежават недвижими имоти в Банско, други пък предпочитат да идват не само през зимата, но и през летните си отпуски. През летните месеци могат да се разгледат много исторически и културни забележителности.

Подобни статии

Top