Баретата от аферата с контрабандни цигари остава в ареста

bareta

Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража“, взета по отношение на служителя от Специализирания отряд за борба с тероризма /СОБТ/ Драгомир Драгомиров, който е участвал в схема за внос на контрабандни цигари през митнически пункт „Капитан Андреево“.

Срещу него са повдигнати обвинения по чл.242 ал.4 и чл.234 ал.2 т.3 от НК.

На 29.03.2015 г. на бензиностанция “OMV” с. Момково, обл. Хасково в съучастие като помагач с Михаил М., Ремзи К., Яшар К. и Себахир Б. умишлено ги е улеснил да пренесат през границата на страната / българо-турската/ – ГКПП Капитан Андреево кутии с цигари без бандерол на обща стойност 24 289 200 лв. пазарна стойност и акциз, без знанието на митниците, като това е извършено чрез използване на документи с невярно съдържание, предметът на контрабандата е в големи размери и случаят е особено тежък.

На 29.03.2015 г. на бензиностанция “OMV” с. Момково в съучастие като помагач с Михаил М., Ремзи К., Яшар К. и Себахир Б. умишлено е държал акцизни стоки – цигари без бандерол на обща стойност 24 289 200 лв., като предметът на престъплението е в големи размери.

Съдът намери, че правилно първоинстанционният съд е преценил, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение спрямо него. Той е обвинен в умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянията, в които е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top