Басейните в Пловдивско отговарят на изискванията

Всички охраняеми водни паркове и басейни на територията на Област Пловдив отговарят на необходимите изисквания. Според доклада на Областната комисия, която извърши проверки на всички над 60 водни съоръжения, няма констатирани сероизни нарушения и те функционират нормално.

Приключиха проверките по всички водни обекти и съоръжения. Комисията е констатирала, че всички са на високо ниво на обезопасяване и имат необходимите служители като спасители и медицински лица. Според Халил Салиев от БЧК-Пловдив регистрираните пропуски са: липса на табели за правила за къпане, нередовно водене на дневника за пробите, т.е. остаъчен хлор, Ph, температура на водата, липса на периодичност в даването на проби.

Като цяло изводът на областанта комисия е, че плодивчани и гражданите на областта могат спокойно да посещават охраняемите водни обекти. По отношение на неохраняемите водни площи като язовири, езера, реки и др., в които по принцип къпането и плуването е забранено, комсията не е установила нередности и кметовете на населените места са обезопсили тези водоеми с необходимите предупрдителни и забранителни табели.

 

 

 

Подобни статии

Top