Басейните в „Северен“ са безопасни

Басейните в район „Северен“ са безопасни, установи комисия по водоспасителна дейност. Комисията извърши проверка на съществуващите в района открити басейни, съобщи районният кмет Ральо Ралев. Със своя заповед той забрани къпането и плуването в река Марица, а петчленна комисия извърши проверка по заповедта.

Според документа стопаните на водни площи трябва да поставят предупредителни знаци и табели на опасните за къпане и плуване места в срок до 30 юни. Освен това трябва да се организира провеждането на широка разяснителна дейност в района за опасностите, които крият неохраняемите водни обекти и най-вече река Марица.

В район „Северен” работят два открити басейна – Аква парк „Санкт Петербург” и плувен басейн „Русалка”. При проверката е установено, че няма нарушения. Двата басейна разполагат с настилка, отговаряща на изискванията, имат обозначения за дълбочина на водата, обозначителна табела за температурните разлики, медицински пункт и спасител.

От кметството припомнят, че при аварийни ситуации или необходимост, трябва да се търси помощта на водно-спасителна служба /ВСС/ при Областния съвет на БЧК –Пловдив на тел.: 032 / 62 41 74 и 032 / 62 71 63.

Подобни статии

Top