Баскетболният мач на звездите в „Колодрума“, гласувайте за играч ТУК!

За първи път в историята Пловдив ще бъде домакин на баскетболния „Престиж Мача на звездите 2016“. 13-ото издание на двубоя ще се проведе на 27 март 2016 година в „Колодрума“.

Мачът на звездите в българското мъжко баскетболно първенство е възстановен през 2004 година по инициатива на варненските фенове на баскетбола, след близо 20-годишно прекъсване. В първите 11 години от съществуването си той носи името „ХДИ Мач на звездите“. От 2015 година наименованието е „Престиж Мач на звездите“.

В досегашните си 12 издания, шоуто се е провеждало във Варна, София, Самоков и Ямбол. В аналите на историята стои и постижението от близо 7 000 зрители, дошли на Мача на звездите 2012 с участието на мегазвездата на световния баскетбол Денис Родман.

За пръв път в историята домакин ще бъде Пловдив с новопостроеното си бижу „Колодрума“. Залата разполага с малко над 6 000 места за провеждане на баскетболен мач.

Двубоят на 27 март 2016 година ще срещне традиционно отборите на Фолксваген и Търкиш Еърлайнс, и ще бъде „украсен“ с конкурсите Споко Умения, Тройки Троя и Хипер Забивки.

В чест на футболните отбори Ботев и Локомотив, двата тима ще бъдат облечени в техни екипи – Фолксваген ще бъде в черно и бяло, а Търкиш Ейрлайнс – в жълто и черно.

Вече можете да дадете и своите номинации на любимите ви баскетболисти ТУК!

Снимка: basketball.bg

Подобни статии

Top