Бачковци недоволстват заради срутена къща край главния път (СНИМКИ)

Срутена къща притеснява жителите на асеновградското село Бачково. Сградата се намира на пътя Асеновград – Смолян и според хората има опасност падащи части от нея да наранят преминаващите в района минувачи. Старата постройка е в това състояние от близо година и многократно са писани докладни до общината с настояване да бъдат взети мерки за обезопасяването й.

От гледката на порутената сграда недоволстват всички жители на живописното село Бачково. Тя е собственост на 22-ма наследници и на практика е непродаваема, коментираха бачковци. Тъй като от години в постройката не живее никой, тя започнала да се руши. Хората, които имат магазинчета в района са притеснени, че някой може да пострада, докато минава покрай нея.

Притеснявам се ами, как? Аз съм ги гонила децата ей тук отзад, да ги настигна, за да им кажа: „Вижте бе дечица, вижте, я минете оттатък на тротоара!“ Ама опасно беше, разказва Зорка Джамурова.

И допълва, че преди месец багер от тежката техника, която работи на ремонта на бачковския мост, досъборила покрива и надвиснал към пътя зид, защото имало опасност да падне я върху минувач, я върху преминаваща кола.

Отскоро я срутиха, но не успяха додолу да я съборят, не знам защо. Имаше опасност като минават хората да пострада някой, обясни ни Георги Паскалев. Но според него, а и според останалите хора наоколо, къщата трябва да бъде съборена напълно и да се разчисти терена.

Зорка ни разказа още, че до общината в Асеновград са изпращани неколкократно докладни от кметския наместник на селото за състоянието на сградата. От общинската админинистрация съобщиха, че на собствениците e издадено предписание и опасните зидове на къщата вече са съборени. Предстои строителните отпадъци да бъдат изгребани напълно, обясниха от отдел „Строителство, благоустройство и строителен контрол“

.

Подобни статии

Top