Бачковци ще избират нов кмет от третия път

Единственото село в Асеновградска община, в което отново ще има избор на кмет, е Бачково. Там двамата кандидати, достигнали до балотажа, получиха еднакви гласове – по 106.

Единият кандидат е местната пощаджийка Мария Бойкова, за която хората в селото говорят, че се кандидатира, тъй като е на половин щат в местната поща. Другият е местен ресторантьор.

Припомняме, че в населеното място за първи път от няколко мандата се избира кмет, тъй като досега то бе управлявано от кметски наместник.

Седмица след вота в Бачково хората се чудят дали да отидат до урните за трети път. Тъй като не успяха да изберат кмет, сега те ще трябва да чакат президентът да издаде указ, с който да насрочи нови избори.

Сигурно е обаче, че кандидатите от балотажа – собственикът на заведение Христо Калчев и пощаджийката Мария Бойкова, отново ще се кандидатират.

Баба Веска смята, че пощаджийката Мария има добри шансове на следващите избори. „Опечена жена. Разбира много от работата си“, сподели пред екипа ни възрастната жена.

Преди изборите в селото хората говореха, че Мария Бойкова се е кандидатирала, тъй като била на половин работен ден, а искала да работи на пълен. Пред DCNEWS обаче, тя изтъкна други мотиви:

„Харесвам си селото, има една легенда, в която казват, че Бачково е част от рая и общо взето погледнато е хубаво селото ни, иска наистина много да се поработи по него, за да стане райска градина. Ако стана кмет ще се боря. Дори съм си мислела, че е хубаво един път в месеца да идва фризьор – било за жените, било за мъжете“, сподели Бойкова.

Както вече ви съобщихме, в селото няма банкомат, нито аптека. Мария се надява да реализира всичко това и ако не аптека, поне да се открие дрогерия.

Категорична е, че трябва да има и лекар. Ако не на цял щат, то поне за консултации в определени дни. Екипът ни потърси и другия кандидат от балотажа – Христо Ковачев. Но заведението му бе затворено, а той отсъстваше.


 

 

Подобни статии

Top