Баш майстори ловят риба на плувка за спорта в Пловдив - DC news

Баш майстори ловят риба на плувка за спорта в Пловдив

От днес започва 63-тото Световно първенство по спортен риболов (улов на плувка) в Пловдив. То ще бъде открито официално тази вечер от 18.00 часа на централната трибуна на Гребната база в града под тепетата. Очаква се шампионатът де бъде открит от министъра на спорта Красен Кралев.

В първите два тренировъчни дни на Световното, националният тим на България показва майсторство в изваждането на шаран, каракуда и бял амур. Нашите са в състав: Веселин Василев, Заприн Манолов, Огнян Райдовски, Евгени Милев, Калин Запрянов, Симон Симонян с треньори Пламен Панталеев и Калин Митранов.

34 държави участват на големия форум, а сред имената на състезателите личат бивши Световни и Европейски шампиони като Алън Скоторн от Англия, Валтер Тамаш (Унгария), Уил Райсън (Англия),Ерик Дивенти (Белгия) и последния шампион на планетата в дисциплината Юрий Скипцов от Русия.

По данни на Българската федерация по риболовни спортове на гребния канал в Пловдив има около 40 тона риба, което го прави идеален за провеждане на първенство от таково естество.

Целта, поставена от ръководството на централата, е влизане в Топ 10 на отбора ни.

Тренировките продължават до петък, а в събота и неделя са официлните състезания.

Подобни статии

Top