Бащата на един от работниците: Синът ми беше без договор

20150408.ullnnsgjrs

Името на един от затрупаните работници в срутения хотел на комплекс „Слънчев ден“ е Манол Райчев Манолов, стана ясно от интервю на ТВ7 с баща му Райчо Манолов. В момента мъжът е пред бариерата на комплекса, заедно със свои роднини и няма информация какво точно се е случило със сина му.

Райчо обясни, че синът му не е имал трудов договор. „Наемаха хората за 10-15 дни и не им даваха истински договори”, категоричен е човекът.

Райчо Манолов е от Варна, тук живеел със семейството си. Той научил за срутването на хотела от новините по телевизията и веднага дошъл пред комплекса, тъй като знаел къде точно работи синът му Манол. „Едва удържах семейството ми и съпругата на Манол да дойдат тук“, каза разтревоженият мъж.

Съпругата на един от затрупаните работници пристигна на мястото на трагедията. Стойка Василева разказа, че мъжът й Тодор Василев е започнал работа в строителната фирма, която е трябвало да разруши старата сграда, едва преди 10 дни. Василев е на 46 години от Девня.

„Нищо не знаем, никой нищо не ни каза, дойдохме веднага след като разбрахме, тъй като знаем, че работи на този обект“, разказа съпругата, която е на мястото с братът на Тодор. Тя се е чула по телефонна за последно с мъжа си в следобедните часове, информира varnautre.bg.

Заради тежкия инцидент се събират кризисните щабове на община Варна и Областна администрация. На място са вече губернаторът Стоян Пасев и шефът на общинската дирекция по сигурността Николай Няголов.

Междувременно на мястото пристигнаха специално обучени кучета на Българския червен кръст, които душат за затрупаните работници, съобщи БЛИЦ. Верига от спасители с мегафони обикаля из развалините на хотела, за да търси оцелели.

На портала пред комплекса вече се е събрала група от двайсетина роднини на работниците. Те са от ромски произход и настояват шумно да бъдат допуснати до обекта, за да участват в търсенето на близките си. Засега това не се разрешава, като мястото се охранява от полиция.

Снимка: БЛИЦ

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top