Бащата подписва нов договор с Локомотив

Легендата Христо Колев-Бащата ще подпише нов договор след Нова година като старши-треньор на Локомотив (Пловдив), съобщава собственикът на клуба Христо Крушарски пред „Тема спорт”.

До края на годината той ще завърши курса за лиценз ПРО и ще подпише нов договор, като се очаква той да бъде за година и половина и при подобрени финансови условия.

Христо Колев пое „черно-белите“ в края на септември миналата година, след като наследи подалия оставка заради слаби резултати Неделчо Матушев. От тогава обаче Колев на два пъти заяви, че напуска, през март и септември тази година, но бе разубеждаван и оставаше.

С идването си новият собственик Христо Крушарски заяви, че наставникът твърдо остава на поста си и се ползва с пълното доверие на ръководството. Зад специалиста са и играчи, и фенове, което превръща Бащата в една от най-обичаните и уважавани фигури на „Лаута“. Поради липсата на лиценз като старши треньор се водеше помощникът му Петър Пашев.

В същото време стана ясно, че Крушарски обмисля назначаването и на спортно-технически директор, какъвто в момента в Локомотив няма. Наскоро се спрягаше името на Христо Бонев, но Зума обяви, че не желае пост в клуба и ще продължи да бъде само почетен президент.

Снимка: lokomotivpd.com

Подобни статии

Top