Баща на три деца се разплака в съдебната зала

49-годишният Иван Стефанов от Пловдив, съпруг на починалата при катастрофа Калина Стефанова, се разплака в съдебна зала, докато разказваше пред съда за състоянието на съпругата си след инцидента. Жената почина в резултат на раните си през август, миналата година и остави три сирачета на възраст от 3 до 8 години. Днес бе първото заседание по делото срещу 59-годишния шофьор на колата, блъснал на 3 февруари, миналата година Калина на кръстовището до Аграрния университет.

Съдът даде ход на делото срещу Милко Драганов от Пловдив, който причини по непредпазливост смъртта на 37-годишната майка на три деца.

Във фаталния ден  Калина бързала да вземе 8-годишната си дъщеря Йоана от дома на свекърва си. Затова пресякла кръстовището на бул. „Санкт Петербург“  и „Източен“. Въпреки че минала по пешеходната пътека, тя била блъсната от Милко Драганов. Според обвинителния акт жената е преминавала на червено.

В съдебна зала днес обаче бяха разпитани двама свидетели, които не можаха да потвърдят,  че жената е минавала на червено. Единият от тях – приятел на шофьора, разказа, че колата на Милко Драганов е пресякла кръстовището на зелено със скорост около 40 км/ч.

По думите му след инцидента водачът спрял и слязъл да помогне на пострадалата, която лежала в безсъзнание. Екип на Бърза помощ пристигнал 4 минути по-късно и двамата мъже помогнали на санитарите да вкарат жената в линейката.

Тя била откарана в болница с множество травми, от които впоследствие изпаднала в будна кома. В това състояние Калина остава повече от шест месеца, а на 16-ти август умира в болницата заради пневмония.

Пред съда съпругът на Калина Иван се разплака, докато разказваше за състоянието на жена си след инцидента.

Припомняме, че след инцидента с 37-годишната майка, семейството й изпадна в изключително тежко състояние. За лечението й бяха необходими много средства, а съпругът й Иван Стефанов е инвалид с пенсия от 130 лева. DCNEWS ви разказа историята на мъжа и децата му, които преживяват само с тези средства и детските надбавки.

Делото бе отложено заради неявили се един свидетел и двама експерти за 25 февруари.

Подобни статии

Top