Бащи паднаха с 8:9 от синовете си след дузпи (СНИМКИ)

Татковци от „Прослав“ паднаха от синовете си с 8:9 след равен мач и изпълнение на дузпи. Футболната драма се разигра на игрище „Регнум“ на „Пещерско шосе“ в мач по повод Седмицата на бащата, която се провежда в ОДЗ „Боряна“ в район „Западен“. Във футболната среща се включи и кметът на район „Западен“ Димитър Колев, който игра срещу своя син Николай.

Мачът,  в който едни срещу други се изправиха бащи и деца, бе спечелен от малчуганите.  Бащи и деца изиграха две полувремена по 15 минути, които завършиха при равен резултат – 3:3. Така се стигна до дузпи, при които малчуганите се оказаха по-добри и победиха с резултат 9:8.

За победителите имаше купа, с която се снимаха за спомен. През целия двубой децата бяха окуражавани от техните най-големи фенки – майките им, които истински се вълнуваха от развоя на мача край тъч линията.

Футболният мач се проведе в рамките на инициативата “Седмица на Бащата”, която е част от националната кампания „Да бъдеш Баща“. Тя се продължава до 23-ти ноември и има за цел да привлече общественото внимание към ползите от активното участие на бащите и важните мъже в живота на децата за създаване на семейна среда без насилие.

 

Подобни статии

Top