БДЖ повози с парен локомотив деца за празника

По повод 1 юни „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД организира специално пътуване с парен локомотив до Банкя за деца в неравностойно положение.

В специалния влак пътуваха деца заедно с техните придружители от Кризисен център „Вяра, надежда и любов”, от Център за работа с деца на улицата, от Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Екзарх Йосиф” и „Патриарх Евтимий”, както и от ЦНСТ „Алеко Константинов” и „Иван Вазов”.

Представители на ръководството на националния железопътен превозвач посрещнаха малчуганите на първи перон на Централна гара София и ги поздравиха по повод празника. Управителят на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, Димитър Костадинов каза, че това е една добра традиция, изградена от години. БДЖ организира всяка година подобни инициативи за деца в неравностойно положение, като тази година малчуганите посетиха и детски увеселителен кът до пешеходната зона в Банкя.

По време на пътуването до Банкя на малките пътници бяха раздадени балони от служителите във влака, а за всяко дете бяха осигурени книжки.

След пристигането на влака на гарата в Банкя малките пътници бяха посрещнати с песнички от възпитаниците на ОДЗ „Изворче”. След това децата посетиха специално обособен кът с игрално-развлекателни съоръжения, където от местната община се бяха погрижили за приятния престой на малчуганите в градчето.

Детският празник, организиран от БДЖ завърши с обяд и забавления с балони по време на пътуването към София.

Подобни статии

Top