БДЖ пуска билети за Великден - DC news

БДЖ пуска билети за Великден

За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак по време на Великдендските празници, от 18-и април (понеделник) БДЖ пуска в продажба, билети за всички бързи влакове.

Обичайният срок за предварително закупуване на билети и седящи места за бързите влакове е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да удължава този срок, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди.

Предварителната продажба на билети и резервации за седящи места ще се извършва във всички железопътни гари и бюра в страната през периода от 18-и април до втори май.

Клиентите на БДЖ могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете от служителите на билетните каси в гарите и бюрата. Телефоните за връзка с тях са посочени на официалната интернет страница на железопътния превозвач (www.bdz.bg).

За празничните дни по повод Великден се предвижда да се осигури и допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната.

Националният железопътен превозвач напомня на своите клиенти, че за определени влакове могат да закупят онлайн билет за своето пътуване. Разплащането се осъществява по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител.

Билети могат да бъдат закупени онлайн за шестнадесет влака, движещи се по основните търговски направления. Това са:

бързите влакове със задължителна резервация по направленията: София – Горна Оряховица – Варна и обратно; Горна Оряховица – София и обратно;

бързите влакове по направленията: София – Пловдив – Бургас и обратно; София – Благоевград и обратно; Пловдив – Варна и обратно; София – Варна и обратно; и

– бързите влакове със спални вагони по направленията: София – Горна Оряховица – Варна и обратно и София – Пловдив – Бургас и обратно.

Системата е достъпна на официалната интернет страница на „Холдинг БДЖ” ЕАД – www.bdz.bg, както и на електронен адрес – http://bdz.transportinfo.bg

Подобни статии

Top