БДЖ пуска допълнителен вагон за пътуването с парен локомотив – Баба Меца

БДЖ  ще добави още един вагон към състава на влака с парен локомотив № 46.03, който ще пътува от София до Черепиш и обратно на Лазаровден и Цветница.

Поради големия интерес към пътуването с най-мощният парен локомотив у нас – Баба Меца, и бързото изчерпване на билетите ще бъде добавен допълнителния вагон.

Влакът от София за Черепиш ще тръгва от Централна гара София в 09:15 часа и ще пристигне на гара Черепиш в 11:10 часа, където участниците в пътуването ще могат да посетят храма в манастира, както и да разгледат музейната част на комплекса.

В обратното направление композицията с ретро локомотива ще заминава от гара Черепиш в 14:00 часа и ще пристига в София в 15:55 часа и в двата дни на пътуването.

Билетите за допълнителния вагон вече са в продажба и количествата са ограничени. Цената на билета за пътуване в двете посоки е 17 лв. (с включени запазени места). Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно, но без запазено място. Възрастта им се удостоверява на местата за продажба с копие от акт за раждане. Децата до 10 години пътуват задължително с придружител. Един възрастен може да бъде придружител само на едно дете.

Билети за пътуването могат да бъдат закупени от касите за предварителна продажба на Централна гара София, както и от железопътните бюра в София, намиращи се в Центъра за комплексно транспортно обслужване на населението (ЦКТОН) в НДК и на ул. „Гурко” № 5.

Подобни статии

Top