Бебето на жената, родила вкъщи, било мъртвородено

37-годишната Галя Танева от пловдивското село Иван Вазово роди мъртво момиченце в домашната си баня. Тя и бащата на бебето решили по време на бременността раждането да протече вкъщи, а не в болница. Изборът им обаче се оказал фатален, тъй като бебето се родило посиняло и с увита около вратлето му пъпна връв. Случилото се е трагедия, която не пожелаваме на никого, коментираха пред „Монитор”/”Телеграф” почернените родители Галя и Боян Граховски. Те категорично отричат твърденията на своите съседи, че са членове на сектата „Анастасия”.

„Дори не знаем каква е тази секта. Избрали сме природосъобразен начин на живот. Майка ми почина, след като бе заразена с хепатит С в болница преди десетина години и оттогава започнах да се интересувам от книги за правилно хранене. Смятам, че когато има простичка храна, организмът може да се излекува от всичко”, обяснява Галя Танева.

Раждането й започнало малко преди полунощ на Велики петък срещу събота. Още в онези минути те осъзнали, че нещата не вървят както трябва и се обадили на 112. До дома им в селото била изпратена линейка, която приятелят им Дечо изчакал в центъра на селото.

Лекарят предложил на Галя да се качи в линейката и да я откара в карловската болница, но жената била много омаломощена и не можела да ходи, обясняват родителите. Тогава медикът предложил на Боян да подпише документи, че се отказват от превоза до болницата. „Аз не съм тук за раждане, а да ви извозя”, казал докторът на Боян, който подписал документите и линейката си тръгнала. Няма и 5-10 минути по-късно Галя родила посинялото момиченце.

Тогава Боян отново се обадил на 112 и линейката се върнала. „Не е вярно, че ние с ножица сме отрязали пъпната връв на бебето. Отряза я лекарят в линейката на път за болницата”, твърдят почернените родители.

„Миналото лято тя удари кмета на селото, буйстваше. Кметът тогава й беше дал помещение в сграда на центъра да си прожектират филми за здравословното хранене, но след като филмите станаха религиозни, им забрани достъпа. Тя буйстваше, счупи стъклото и ламарината на входната врата”, разказаха съседите на Галя и Боян.

Според комшиите младите родители и техни приятели ходели боси из селото и ядели смокините от дърветата, пускали завързани кучета, защото така повелявала природата.

„Около Галя щъкат едни боси, голи, брадати, не палят печки, не гледат телевизор и не дават да се ходи на лекар. За това и новороденото е починало. Сигурно са рязали пъпната му връв с ножица”, разказаха съселяните й. Според тях самата Галя, която се женила миналото лято сред природата край селото, имала психически отклонения. Тя лежала в психиатрия и бягала от там, казаха още комшиите.

Родилката Галя Танева категорично отрича твърденията да е психично болна или член на секта да са верни. Според нея това са одумки в малкото село Иван Вазово, където местните хора не търпят различните.

Още по темата вижте ТУК!

Източник: Монитор

Подобни статии

Top