Бебе Дуру получи подаръци от кмета на Асеновград (СНИМКИ)

bebe_duru (5)

Символът на града – значка с емблемата на Асенова крепост, получи малката Дуру от Асеновград. Тя е първото бебе, проплакало в местната болница тази година.

Дуру се роди на 4 януари, точно в 10:30 часа. Днес кметът Емил Караиванов я посрещна в своя кабинет. Малката Дуру и родителите й получиха парично дарение от 1000 лева, гласувано от местния парламент.

Майката Зелиха Фикрихалил благодари, но отказа коментар. Щастливата баба на Дуру обаче, сподели, че на 4 януари е станала баба два пъти. Три часа след като снаха й родила Дуру, се ражда и детето на дъщеря й- отново момиче, Суде.

Здраве, късмет и щастие бяха думите, които кметът на града отправи като пожелание към семейството. Той подчерта, че акушеро-гинекологичното отделение показва добри резултати и асеновградската болница е предпочитана от родилките.

Показва го и статистиката за миналата година – 394 са бебетата, проплакали в МБАЛ – Асеновград. Освен подкрепата на младите семейства и двойки с репродуктивни проблеми, общината и тази година ще продължи да субсидира грижата за най-малките и ще запази безплатните детски ясли.

Няма да се промени и таксата за посещение в детска градина, която за един месец излиза на цена до 40 лева.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top