Безплатен логопедичен кабинет в „Западен“ - DC news

Безплатен логопедичен кабинет в „Западен“

Безплатни прегледи при логопед в Западен

Безплатен логопедичен кабинет отвори врати в Основно училище „Елин Пелин“ в повдивския район „Западен“. От началото на ноември всички желаещи деца могат да се консултират абсолютно безплатно със специалиста Янко Янков.

Кабинетът е разкрит със съдействието на кмета на район „Западен“ Димитър Колев и директора на ОУ „Елин Пелин“ Татяна Вангелова. Преди време логопедът Янко Янков беше на щат към Основно училище „Васил Петлешков“.

След като кабинетът там беше закрит в районното кметство са постъпили близо 30 молби специалистът отново да бъде на разположение на децата. Така от 5 ноември той консултира всички желаещи в ОУ „Елин Пелин“, като разходите по дейността му се покриват изцяло от Община Пловдив.

Консултацията става след предварително записване в канцеларията на училището, след което се прави график. „Интересът към тази услуга е огромен, като капацитетът е запълнен и има много желаещи. Само в училище „Елин Пелин“ има по 6-7 желаещи от клас. Сред възползвалите се от услугата има както ученици от 5 клас, така и 4-годишни деца от детските градини в района“, потвърди Янко Янков.

 

Подобни статии

Top