Безплатен паркинг за 80 коли в "Централен" - DC news

Безплатен паркинг за 80 коли в „Централен“

В безплатен обществен паркинг за близо 80 автомобила ще бъде превърнат до края на септември голям терен между булевардите „Найчо Цанов“ и „Санкт Петербург“. Това съобщи кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, който днес посети мястото на строителните дейности.

В момента там работят екипи на фирмата-изпълнител. Пространството от 2.2 декара е общинска собственост и по регулация е предназначен за изграждане на пътна връзка на бул. „Санкт Петербург“ с надлез „Родопи“.

Преди двадесетина година при изграждането на надлеза къщите там са отчуждени от държавата, но така нареченото „ухо“ не е построено.

„Тук имаше самонастанени лица, които бяха изведени от постройките, след което започна цялостното почистване на терена. На това място ще реализираме огромен паркинг с капацитет над 75 автомобила, който ще е от изключителна полза както за живеещите, така и за работещите“, заяви кметът на „Централен“ Георги Стаменов.

Той уточни, че тук  се намира най-големият блок в района. По желание на гражданите в единия край на терена се предвижда в бъдеще да бъде обособена кучешка площадка.

„В непосредствена близост има изключително красив парк с детска площадка. С изграждането на  паркинга и обособяването на мястото за домашни любимци ще бъде завършено облагородяването на цялата зона“, коментира още районният кмет Георги Стаменов.

Подобни статии

Top