Безплатна библиотека на открито в парк „Каменица“

Малка синьо-бяла къщичка за книги постави в парк „Каменица“ районната организация на ПП ГЕРБ-Източен по случай 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Идеята за библиотеката и нейното осъществяване са съвместна инициатива на ПП ГЕРБ-Източен и кмета на района Николай Чунчуков, подкрепена от народния представител от ПП ГЕРБ Петър Петров, който заедно с общински съветници на партията лично дойде за откриването.

„Всички членове на районната организация дариха книги от различни жанрове и за всички възрасти, дори книжки за оцветяване. Докато децата играят, родителите могат да четат, а когато малките се изморят от физическите забавления, също се потапят във вълшебния свят на писаното слово или могат да рисуват“, разказа председателят на ПП ГЕРБ в район „Източен“ Иван Стоянов.

Много бързо деца и родители, баби и дядовци си харесаха книги за четене и побързаха да ги разлистят.
Мотото на инициативата е „Вземи, прочети и върни“. Всеки, който желае, може да вземе книга, да я прочете и върне или дори да я запази и допълни библиотеката с книги от къщи, които смята за полезни и интересни.

Иван Стоянов сподели радостта си от големия интерес към първата импровизирана библиотека на открито в парк „Каменица“, което зарежда както него, така и колегите му с амбицията да превърнат подобни инициативи в традиция.

Подобни статии

Top