Безплатни изследвания за диабет и хепатит на изложението „Медикус, Денто, Галения“

Безплатни изследвания за хепатит на панаира в Пловдив

Безплатни изследвания за диабет, хепатит В и хепатит С ще се правят по време на Международната изложба за медицина, стоматология и фармация „Медикус, Денто, Галения 2014“. Тя ще бъде открита днес в 11.30 ч. и ще продължи до 25 октомври в Международен панаир Пловдив.

Измерванията на кръвна захар и други показатели са част от Дните на диабета, които организира Националната асоциация на децата и младите хора с дибет. Желаещите да се тестват имат възможност за това всеки ден на щанда на асоциацията в палата 11, където ще получат безплатни консултации и ще видят филм са опасното заболяване. Предвидени са и дискусии по темите „Диабетът. Какво знаем и какво не? Симптоми. Видове. Грижа за децата с диабет. Самоконтрол. Спорт и хранене. Оказване на първа помощ при Тип 1” и „Балансирано хранене – сила за живот. Затлъстяването при децата. Спорт и диабет” на 23 и 24 октомври от 14.00 до 16.00 часа.

Безплатни скринингови изследвания за хепатит В и С ще се извършват всеки ден от 11.00 до 16.00 часа в мобилен кабинет пред палата 11, като резултатите ще се дават до десет минути. Организатор е фондация „Позитивен избор“.

Лекция на тема „Предизвикателствата пред хората с ревматични заболявания“ ще има на 24 октомври по инициатива на Сдружение „Организация на пациентите с ревматологични заболявания в България“.

Проявите, ориентирани към профилактиката на различни заболявания и подобряване на начина на живот на страдащите от тях, са важна част от „Медикус, Денто, Галения“. Те допълват новостите от света на здравето, които демонстрира изложбата. В нейното 20-о издание участват 75 фирми от 6 държави. Те показват медицинска техника и консумативи, болнично обзавеждане, апаратура за спешна помощ и реанимация, оборудване за стоматологични кабинети и зъботехнически лаборатори, диагностични уреди, продукти за профилактика и хигиена на устата, работно облекло и предпазни средства. Представят се близо 20 новости, от които 14 световни.

Наред с иновациите от медицината и стоматологията, посетителите на „Медикус, Денто, Галения 2014“ могат да видят експозициите на: Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари „Цветна есен“ (22-26 октомври); Панаира на колекционерите „Булколекто“ (24-26 октомври); Международните киноложки изложби, финалите за Световната киноложка купа, Републикански шампионат за българско овчарско куче и Национален шампионат на Чили (25 -26 октомври).

Палатите ще се отворени от 9 до 18 ч., в неделя – до 16 часа.

 

Подобни статии

Top