Безплатни консултации за репродуктивното здраве в Пловдив - DC news

Безплатни консултации за репродуктивното здраве в Пловдив

Информационен форум под надслов „Грижа за репродуктивното здраве на младите хора. Донорството на генетичен материал-кауза с бъдеще” ще се проведе днес в Пловдив. Организатори са фондация „Искам бебе“, болница „Селена“ и фондация „Майки за донорството“.

Сериозен етичен акцент ще бъде поставен върху донорството на репродуктивен материал. По време на форума двойка, избрана чрез жребий, ще получи ин витро процедура с донорска яйцеклетка.

Във форума ще участват представители на Изпълнителната агенция по трансплантация, Центъра за асистирана репродукция, лекарското съсловие, граждански организации и представители на общинските администрации от Пловдив, Асеновград и региона.

Темата на форума е отзвук от проведената Седмица на донорството (11-18 октомври 2014 г.) под егидата на Изпълнителната агенция по трансплантация към Министерство на здравеопазването.

Основни лектори по време на форума ще бъдат както лекари, така и представители на неправителствените организации-фондация „Майки за донорството” и фондация „Искам бебе”. Ще се обсъждат темите за предизвикателствата, пред които са поставени младите хора в грижата си за репродуктивното здраве и възможностите за финансирането на двойки с репродуктивни проблеми на национално и регионално ниво, психологическата страна на безплодието със специален акцент в случаите на нужда от донорство на генетичен материал.

Ще има и безплатни индивидуални консултации от присъстващите специалисти.

 

 

 

Подобни статии

Top