Безплатни прегледи за имунни дефицити в МУ-Пловдив

Murdjeva i Draganov

Катедрата по Микробиология и Имунология при Медицински университет-Пловдив обявява дни на отворените врати. По този начин медиците ще се включат в отбелязването на Световния ден по имунология – 29 април.

В дните на отворените врати на 29 и 30 април ще се правят безплатни прегледи и консултации, без направления, на пациенти със съмнение за първични имунни дефицити. Те ще се провеждат в провеждат от лекари в Катедрата от 8 до 10 часа сутринта.

„На този ден всички имунолози в света отбелязват значението на имунологията за развитието на медицината и биологията въобще, за диагностиката и лечението на редица заболявания с участието на имунни механизми – инфекциите, имунните дефицити, туморите, автоимунните болести, алергиите, трансплантационните и репродуктивните нарушения.”, заяви ръководителят на Катедрата проф. Мариана Мурджева.

На 29 април от 11 часа пред параклиса „Свети Георги” в  двора на университета на бул. Васил Априлов 15А се канят лекари, преподаватели, представители на пациентски организации, съпричастни на имунологичните постижения през годините.

Балони с хелий, предоставени от фондация Jeffrey Modell за първичните имунни дефицити,  ще полетят в небето в знак на солидарност към милионите болни с имуно-медиирани заболявания.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top