Безплатно подменят лампите на Асеновград с LED-осветление

lampi asgr

Подменят лампите в Асеновград с LED-осветление, съобщи зам.-кметът Пламен Йончев. Общината ще обяви обществена поръчка за фирма, която да подмени за своя сметка осветителните тела. Процедурата ще бъде гласувана от Общинския съвет на сесия следващата седмица.

В обществената поръчка ще бъде заложено да се обновят енергийно системите за улично и парково осветление на територията на цялата община Асеновград. Инвестицията ще бъде на обща стойност над 2 милиона лева, като на общината тя няма да струва нищо, обясни зам.-кметът Пламен Йончев.

Подмяната ще доведе до значителна икономия – между 50 и 60% икономия на електроенергия.  Всички разходи, които извърши фирмата-изпълнител ще бъдат изплатени от икономиите на ток, които ще бъдат направени през следващите седем години, обясни Йончев.

В момента общината плаща на година около 350 хиляди лева за улично осветление. Разликата, която ще се реализира, ще бъде за сметка на вложените материали от фирмата-изпълнител 1:25

Очаква се след подмяна на лампите разходите на общината за ток да станат 200 хиляди лева годишно. Освен осветителните тела ще бъдат подменени още изпочупените електрически стълбове и ще се направи рехабилитация на сега съществуващите.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top