Безработен ограби 12 деца в „Тракия“

Районна прокуратура Пловдив внесе обвинителен акт срещу Теньо Н., на 32 г. от Пловдив, за отнемане на чужда движима вещ от друг без неговото съгласие.

Теньо Н. е предаден на съд за това, че в периода от 19 април 2015 г. до 3 май 2015 г. е отнел чужди движими вещи от 12 деца на възраст между 8 и 13 г.

32-годишният мъж бил безработен и тъй като се нуждаел от парични средства, решил да извърши кражби на мобилни телефони  от деца в различни училища и детски площадки в жк „Тракия“ в Пловдив.

На 19 април 2015 г. към 18,30 часа се приближил към група деца, които си играели на площадка пред жилищен блок в „Тракия“. Сред тях било и 8-годишно момче, което оставило якето си с мобилния телефон на близката пейка.

Теньо Н. се приближил незабелязано и от джоба на дрехата взел мобилния телефон. Продал го на непознато лице в „Изгрев“.

На 20 април 2015 г. отишъл до футболна площадка в двора на училище в „Тракия“, където играели деца. Сред тях бил и 10-годишен ученик, който оставил на парапета до площадката чантата си, тип борсета, с намиращи се в нея – мобилен телефон, калъф, секретен ключ за входна врата, 11 лв. и други неща.

Таньо Н. се приближил и взел чантата. От нея извадил мобилния телефон, който продал на неустановено лице, а останалите вещи изхвърлил.

На 24 април 2015 г. Теньо Н. отишъл до футболна площадка в двора на училище в жк „Тракия“. 12-годишен петокласник  си бил оставил раницата наблизо, като в нея имало учебници, ключове и други вещи.

Теньо Н. се приближил и взел чантата. Задържал за себе си мобилния телефон, останалите вещи изхвърлил. По-късно продал мобилния телефон с картата за памет и калъфа за 100 лева.

По същия начин Теньо Н. извършил още девет кражби от различни непълнолетни лица от Пловдив, като част от мобилните телефони оставил в заложни къщи, за суми между 40 и 150 лева. Задържан е на 4 май 2015 г. Понастоящем е в затвора в Пловдив с постоянна мярка „задържане под стража“.

Разпитан в хода на разследването, Теньо Н. се е признал за виновен. По делото е изготвени стоково-оценъчни експертизи, според които общата стойност на отнетите вещи е 4 306 лева.

По делото са призовани над 30 свидетели. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първото съдебно заседание.

Подобни статии

Top