„Безсъние“ събра Росен Карамфилов и Йо на една сцена в Пловдив

Росен Карамфилов за пореден път събра своите приятели и почитатели в Пловдив, за да представи пред тях малка част от своите поетични произведения. Младият творец за първи път стана част от шестото поред издание на литературния клуб „Spirt And Spirit“ в „Петното“.

Вечерта стартира с изненада от страна на Александър Секулов, който показа на гостите на клуба един от шестте екземпляра на книгата с поезия, която той и бащата на Росен – Кольо Карамфилов, са успели да издадат на ксерокс през далечната 1982 г.

„Срещата с Росен тази вечер за мен е много трудна”, призна Секулов и допълни, че за големия Кольо Карамфилов не трябва да се говори с тъга, напротив – той трябва да бъде запомнен като слънчев и забавен човек с голямо сърце.

Оказа се, че повече от две години Росен Карамфилов не е чел свои стихове през широка аудитория. Представяйки поезията си, по-голямата част от която неиздавана до този момент, той докосна публиката в „Петното“ и й позволи да надникне в най-съкровените кътчета а душата му.

Росен обяви, че в момента работи върху любовен роман. „Най-важното за мен в литературата е да бъдеш честен и аз ще продължа да следвам тази линия в писането си“, допълни той.

Творецът скъси дистанцията с публиката и както винаги бе напълно откровен. Сподели какво го вълнува, какво го тревожи, и как любовта и подкрепата на Йо му дават стимул да продължи напред.

Дойде времето и за въпросите на публиката и първото питане, отправено към него бе „Коя всъщност е Йо?”. Младият творец на даде конкретен отговор, но обеща, че до края на вечерта всичко любопитството ще бъде задоволено.

Публиката в „Петното” бе и една от малкото, пред която Росен прочете финала на романа си „Колене”. Вълнението обхвана всички в клуба, дори тези, които бяха прочели книгата по няколко пъти.

По традиция най-емоционалната част бе оставена за финал. Росен покани на сцената своята любима Йо и заедно изрецитираха част от поемата „Безсъние”. Едва ли можеше да има по-красив завършек на вечерта, единодушни бяха всички почитатели и приятели на Росен.

Подобни статии

Top