Без алкохол на балотажа

alkohol_zabrana

Във връзка с предстоящия на 01. 11. 2015 г. /неделя/ втори тур на Местни избори – 2015 г. за избор на кмет на Пловдив и районни кметове, изпълняващият длъжността кмет на Пловдив инж. Димитър Кацарски издаде заповед, с която разпореди районните кметове, съгласувано и съвместно с ОД на МВР и съответните РУП, да организират опазването на обществения ред, като осъществяват непрекъснат контрол върху стриктното спазване на законовите разпоредби и осигурят нормалната обстановка по време на предизборната кампания и в изборния ден.

Районните кметове трябва да забранят продажбата, сервирането и употребата на алкохол и спиртни напитки в административно-териториалните граници на Пловдив – в заведенията за обществено хранене и други обществени места, с изключение на тези, в които се провеждат предварително планирани семейни тържества, за периода от 06:00 ч. до 20:00 ч. на 01. 11. 2015 г.

Със същата заповед се преустановява издаването на разрешения и уведомления за провеждане на масови мероприятия на територията на Община Пловдив в изборния ден, за да не се създават предпоставки за нарушаване на обществения ред.

Общинската и районните администрации, ОП „Общинска охрана”, Сектор „Общинска полиция – Пловдив”, EVN – България и РД „Пожарна безопасност и защита на населението” на територията на Община Пловдив трябва да създадат необходимата организация за осигуряване на нормални условия в изборния ден до окончателното приключване на изборите.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top