Без вода остана кв. „Изток“ в Асеновград

Без вода в кв. Изток в Асеновград

Гражданска небрежност причини запушване на канализационна тръба в Асеновград. Аварията се намира на кръстовище между улиците „Панайот Сребров“ и „Раковска“. Още снощи на телефон 112 е подаден сигнал от граждани, че от канализационната шахта в проблемния участък извира мътна вода.

След проверка от екипи на ВиК Асеновград е установено, че тръбата е запушена. Причината – натрупали се отпадъци. „Парцали, памперси, че дори и картофи имаше вътре.“, коментираха, живеещи наблизо.

Аварията ще коства на водното дружество немалко средства, заяви шефът на ВиК Асеновград инженер Пламен Мегленчев. 350 лева се заплаща за машиносмяна на един багер. Днес на мястото на аварията работеха два. 90 лева струва на час отделно работата на специализираната техника, повикана от Пловдив.

Мегленчев обясни, че ситуацията се е усложнила допълнително, заради начина на проектиране и поставяне на тръбите още в миналото. Вижда се, че канализационната вода от една тръба с диаметър 400 Ф влиза в друга, с диаметър 200 Ф.

На този етап, вода няма в част от блоковете в квартал „Изток“ в Асеновград, както и на улиците „Гонда Вода“ и „Христо Ботев“. В момента се извършват дейности по отстраняване на аварията. „Ако проблемът не бъде разрешен до края на работния ден, ще продължим да работим, докато това стане, за да може водоподаването да бъде възобновено възможно най- скоро.“, заяви за DCnews директорът на ВиК Асеновград инженер Пламен Мегленчев.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top