Без втора кабина в секция в „Западен“, изборният ден започна нормално

Сигнали за купуване на гласове разследва полицията в Пловдив

Без втора кабина за гласуване започна изборният ден в 10 секция в ОУ „Васил Петлешков“ в район „Западен“. Секцията се намира на втория етаж на училището.  Във всички други секции имало по две кабини, за да става по-бързо гласуването, само в тази била една, сигнализираха за DCNEWS застъпници. Към този момент все още проблемът не е отстранен.

Нормално започна изборният ден в община Пловдив, съобщи председателят на ОИК Деница Чингарова. Не е имало струпвания пред секциите в първите часове на деня.

В Пловдив се гласува с четири бюлетини – за кмет на общината, кмет на района, общински съветници и референдум. Избирателите гласуват с три бюлетини за местни избори – за кмет на общината, за общински съветници и за районен кмет, и една за референдума.

286 995 са пловдивчаните, които имат право да гласуват на днешните избори за кмет на община Пловдив. Те могат да избират сред 16 кандидати за поста. Партиите и коалициите, които участват на местните избори са 25.

2 995 са навършилите 18 години младежи, които, които имат право да гласуват за първи път.

307 588 души в Пловдив гласуват за референдум.

За 16 кандидати за районни кметове ще гласуват избирателите в район „Южен”, които са 62 771 души. В „Централен”   62 203 души ще избират между 18 кандидати, за толкова ще гласувах и имащите право на глас 45 686 в „Тракия”. За 17 кандидати гласуват в „Източен”. Там избирателите са 44 289. Имащите право на глас в „Северен” – 41 276 жители ще избират между 18 кандидати за районен кмет. ще избират своя кмет от 18 кандидати. В „Западен“ се борят 15 кандидати за кметското място в района. Там избирателите са 30 770.

За Рреферендум, най-много ще могат да гласуват в „Централен” – 67 709, следвани от жителите на „Южен” – 67 504, „Тракия” – 48 804, „Източен” – 46 083 и „Северен” – 44 271. Най-малко ще гласуват на референдума в  „Западен”, където имащите право на глас са 33 217 души.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Един коментар

  1. Андриян написа:

    В избирателна секция 63, гр. ПЛОВДИВ, район ЦЕНТРАЛЕН (СОУ Паисий Хилендарски, ул.Родопи №48) също има САМО една кабинка за гласуване…
    И да се знае – избирателните комисии не трябва да питат хората дали искат да гласуват за референдума (както на много места правят!), а да им дават съответната бюлетина заедно с тези за местните избори. Избирателят преценява в тъмната стаичка. Да се пита дали искат да гласуват в референдума е начин да се разколебаят някои по-неуверени избиратели!

Top