Без копка, но с благословия започнаха Коматевско шосе (СНИМКИ)

Дългоочакваният ремонт на „Коматевско шосе“ започна след дълго отлагане заради проблеми с финансирането от ЕБВР, строителния надзор, както и обжалване на обществените поръчки.

Символична първа копка днес нямаше, но на място бе дошъл свещеник, който „удари“ един кръст, за да му върви на ремонта по вода.

Пътят до Коматево ще остане отворен, докато багерите стигнат от до павираната настилка от страната на бул. „Александър Стамболийски”.

Дотогава ще има организация на движението, която ще позволява преминаване и в двете посоки на светофара пред Старческия дом.

Ще бъде направен черен път, който да обслужва фирмите и предприятията в района, като по него няма да минават автобусите от градския транспорт, обяви кметът Иван Тотев.

Връзката с Коматево ще се осъществява през Околовръстното шосе, където ще има организация на движението с нови светофарни уредби, поясни градоначалникът.

Освен ремонта на 3-километровия участък, ще бъдат изградени две нови битови канализации, тротоари, велоалеи.

Кметът не уточни колко ще струва улицата, нито колко дълго ще продължи реконструкцията. По първоначални сметки за ремонта ще са необходими 7 милиона, но дейностите по време на работата могат да увеличат или да смъкнат цената.

Подобни статии

Top