Белгийски и български карикатуристи за свободата на словото в Капана

„Свобода на словото. Независимостта на медиите през погледа на белгийските и българските карикатуристи“ е темата на изложбата, която ще бъде представена от Кралство Белгия и Фондация „Едно за култура и изкуства“ в рамките на проекта „Културни посолства в Капана“.

Изложбата ще бъде открита на 3 май и ще остане до 14 май в „Капана“ в Пловдив на адрес: ул. „Христо Дюкмеджиев“ №10 (офиса на Фондация Едно за Култура и Изкуства).

В изложбата са представени белгийските артисти Камагурка, Сесил Бертран, Канар, Крол, Kуирит, Йохан, Дюбус, Гал, Илах, Ким, Марец, Вадот. Посетителите ще се запознаят и с работата на редица български артисти: Чавдар Николов, Алла и Чавдар Георгиеви, Георги Чалъков, Илиян Савков, Ивайло Нинов, Ириен Трендафилов, Йовчо Савов, Любомир Михайлов, Милко Диков, Никола Георгиев-Кайо, Трайко Попов, Тошо „Цочо” Пеев, Ивайло Цветков, Валери Александров, Владимир Маринов.

Проектът „Културни посолства в Капана“ се провежда за втора поредна година след успешния си старт през 2015 година. До момента в Пловдив бяха представени изложбите „Приключенията на Неро и компания“ на популярния белгийски комикс художник Марк Слеен и изложба “Театрален плакат” на проф. Майевски, изложбата New G(o)ods!, която представя млади автори в областта на продуктовия и графичен дизайн. Паралелно с това бяха представени и три спектакъла от цикъла „Театротека“ – екранизации на полска „млада“ театрална драматургия.

Проектът за поредна година има за цел да представи съвременно културно съдържание от Европа и да допринесе за международното измерение на „Капана“ като квартал на творческите индустрии.

Подобни статии

Top