Бербатов: Не мисля, че сме допуснали грешки в кампанията си (ВИДЕО)

Странно е някой за три месеца да спечели доверието на клубовете

Бившият нападател на английските Манчестър Юнайтед, Тотнъм, Фулъм и рекордьор по брой голове за националния отбор на България Димитър Бербатов остана за втори път разочарован в президентската битка за БФС. Днес на 11-ия извънреден отчетно-изборен Конгрес на централата той получи 181 гласа. Георги Иванов-Гонзо, който до днес беше технически директор на централата, спечели подкрепата на 235 клуба. Той ще управлява БФС до 2028-а година.

Бербатов изрази учудването си, че трите месеца на Георги Иванов в предизборна кампания са били по-ефективни от неговите три години. Но показа джентълменско отношение и призова да се даде спокойствие и време на новия шеф. Първият въпрос към него беше дали зад Иванов наднича сянката на досегашния президент на БФС Борислав Михайлов. Михайлов победи Бербатов на предишния конгрес през октомври 2021-а година само с 11 гласа.

„Лесно е да се говори, че има сенки. Защото е странно малко, че ние – които три години сме се борили, три пъти сме се срещали с всички. И някак си за три месеца други кандидат-президенти направиха нещо подобно или просто се опитаха. И въпреки разликата във времената, в които някои са се трудили много време, други не чак толкова, явно не се получава така, както си го представя. Защото или ние не сме се справили както трябва, или другият човек е бил толкова убедителен и в рамките на три месеца е показал достатъчно и е спечелил доверието. В крайна сметка ние започнахме тази битка, за да се стигне до промяна. И искрено се надяваме тази промяна да е настъпила вече. И да не се получи някаква подмяна просто. Затова нека да дадем време на новия президент да видим какво ще свърши. Има си коректив – обществеността, във ваше лице на медиите“.

След това беше попитан дали това е неговата най-голяма загуба? „Това е голяма дума. Може би ще има разочарование в следващите дни заради факта, че толкова се трудихме и знаем какво искахме да направим“.

Какви са евентуалните грешки, които Бербатов и екипът му са допуснали? „Точно това си мислех снощи преди самия Конгрес. Не мисля, че сме допуснали грешки. Всичко го правихме пред вас, срещахме се, говорихме, представяхме си програмата, изпълком си представихме. Но щом не сме успели, явно не е било достатъчно“.

Помолен беше да коментира и Изпълкомът на Георги Иванов. „Той си ги е избрал, ще видим. Няма за какво да съжаляваме, където и да отидем, хората ще ни посрещат с усмивка, сигурен съм. И Мартин Петров, и Стилиян Петров – пред всички вас сме говорили за кариерите си. И пак пред всички вас започнахме ново управленско начало. Дадохме всичко от себе си, всеки си има неговия живот. Ние продължаваме да сме си приятели и да държим връзка. Имаме неща, с които ще се занимаваме, за съжаление клубовете не ни гласуваха доверие“.

„Тези съдебни битки, съдебни дела, обжалвания изморяват всички. Това е факт. И на обществеността й омръзва. Затова казвам, че днес – затова стояхме през цялото време на Конгреса. Искахме да видим, че всичко ще мине както трябва. След три години е време да се даде шанс на новия президент. Може би искаха много хора да сме ние, но това е животът понякога. Изморява всичко това, отнема време, отделя ни от семействата“.

Съмишленикът му Стилиян Петров пък обясни, че скоро ще направят изводи в екипа, за да оценят какво се свършили: „Аз мисля, че ние тепърва ще си направим анализа – дали сме направили грешки, какво е можело да се направи по-добро, какво се е случило. Но това, с което можем да се гордеем, че за три години направихме много, застанахме с лицата си и първо сме независими. Може би ще се окаже и победа тази загуба – не забравяйте , че три години се борим с проблемите на българския футбол. И те се видяха. Надявам се, че новият президент ще използва това нещо , да използва нашата помощ“.

Източник: БТА, gong.bg