Берое на исторически финал за Купата

Домакинът на Купа България 2017 Академик Бултекс 99 не успя да изпълни целта си да играе финал пред родна публика в Пловдив. Това ще стори Берое, за  който това ще бъде първи финал в историята на клуба, след като днес разгроми домакин с 83-65, след като доминираше през целия мач с доста по-красива игра.

Берое ще излезе в спор за специално изработената Купа срещу победителя от втория полуфинал Балкан – Лукойл Академик.

Берое започна по-добре срещата, а домакините от Пловдив пропуснаха доста стрелби. Васил Бачев вкара първата тройка за отбора за край на първия период, с който Академик намали до 9 точки пасив след 10 минути игра. Във втория период Берое вдигна още повече аванс, който стигна 13 точки след две поредни тройки на Желев и Тешия. Малко след това обаче бе отсъдено техническо нарушение на Желев, което бе трето за него и той бе сменен. Въпреки това старозагорци продължиха да контролираха темпото, а домакините допуснаха доста грешки в двете полета и след като получиха цели 35 точки във втората на почивката изоставаха с 24.

След подновяване Академик стоеше безучастен в защита, а Берое правеше каквото си иска. За момент в средата на третия период Димитър Димитров събуди редиците на своите, но разликата бе твърде голяма. В последната част мачът просто се доиграваше, а разликата варираше около 20 точки.

Омари Гудул бе най-полезен с дабъл-дабъл от 16 точки и 12 борби, а по 13 добавиха Шейн Гибсън и Арън Джоунс. Брандис Рейли-Рос се включи с 11 точки и 8 асистенции.

За Академик Бултекс 99 най-резултатен с дабъл-дабъл от 20 точки и 11 борби бе Джордан Семпъл, а 10 отбеляза Димитър Димитров.

Снимка: БФБ

Подобни статии

Top