Берое победи Партизан за своята 100-годишнина (СНИМКИ И ВИДЕО)

Берое победи с 2:0 Партизан в кулминацията на тържествата по случай 100-годишнината на Берое. На пейката като старши треньори на Берое бяха легендите Евгени Янчовски и Петко Петков. Точно преди излизането на футболистите Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ представиха за пръв път на живо песента „Светът е Берое“.

Двубоят започна точно в 19 часа и 16 минути. Резултатът бе открит в 42-ата минута от Елиаш да Силва. В 73-ата Иса вкара втори гол за Берое. Мачът се игра пред 10 500 зрители, а двамата българи в редиците на „гробарите“ Валери Божинов и Иван Бандаловски играха за тима от западната ни съседка.

Преди двубоя имаше специална церемония, в която чест и почитания бяха отдадени на едни от най-големите легенди на клуба. Бележитите имена бяха посрещнати с овации от запалянковците, които буквално избухнаха при обявяването на Петко Петков, Евгени Янчовски, Илиан Илиев, Стойчо Младенов. Доскорошният наставник на Берое Петър Хубчев също бе аплодиран, но не присъства.

Всичко завърши с уникална заря, като специални поздрави Берое получи от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, както и от кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

Снимка: sportal.bg

Подобни статии

Top