Библейска ясла и коледен базар в двора на митрополитския храм (СНИМКИ)

sv marina (7)

Библейската сцена с раждането на Христос ще разиграят навръх Коледа – 25 декември пловдивски деца в двора на митрополитската църква света Марина. Това ще се случи веднага след празничната литургия, която ще бъде водена лично от пловдивския митрополит Николай.

Малчуганите от неделното училище към храм „Св. св. Константин и Елена“ ще бъдат облечени като ангелчета, част от тях ще се превъплътят в пастири, а няколко от по-големите – в мъдреци. С представлението малките актьори ще поздравят миряните и владиката по случай Рождество Христово.

Подобни представления станаха традиция през последните 8 години, в които в двора на църквата „Св. Марина“ се украсява коледна елха, а до нея се поставя дървена къщичка, изобразяваща яслите, в които се е родил Божият син. Тази година отново няма да е изключение, а пещерата и елхата привличат богомолци, които се снимат пред тях, откакто са поставени.

Днес пък в двора на храма ще бъде подреден базар с картички и коледни сувенири, направени от децата в неделното училище, детски градини и групи по религия от училищата. Те ще се продават до 27 декември – Стефановден. Средствата ще бъдат предадени на семейството на болно дете.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top