Бивша шефка на куриерска фирма отива на съд за присвояване на 51 хил.лв.

На съд за длъжностно присвояване отива 36-годишната Наталия Р. от Пловдив. Пловдивската районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу бившата изпълнителна директорка на куриерска фирма за длъжностно присвояване в условията на продължавано престъпление.

Наталия P. е предадена на съд за това, че за периода от 11 май 2011 г. до 27 февруари 2013 г. в гр. Пловдив, в качеството си на длъжностно лице – регионален директор на куриерска фирма със седалище и адрес на управление в гр. Пловдив, е присвоила общо 51 000 лева.

Тройната съдебно-счетоводна експертиза, направена по делото е установила, че Наталия за две години е присвоила различни суми от порядъка на 1000 до 4000 лева.

Бившата изпълнителна директорка редовно завишавала сумите на наложени платежи, правила умишлени технически грешки в началното салдо в дневния отчет и така коригирала данни, завишавала сумите на наложените платежи и намалявала началното салдо в справка „Дневен отчет“. Като регионален директор Наталия Р. е тя имала право да тегли суми от банковите сметки на търговското акционерно дружество и да ги внася за покриване на текущите разходи, както и да плаща разходи за сметка на дружеството от изтеглените от банката и наличните в касата средства. За извършените разплащания тя съставяла справка „Дневен отчет“ в края на всеки работен ден, в който отразявала данните за касовите приходи и разходи в офиса. Събраните доказателства сочат, че Наталия Р. е имала възможност да прави корекции в дневните отчети, защото разполагала с достъп до ползваната компютърна програма на фирмата.

При разпитите в хода на разследването тя не се е признала за виновна.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.

 

Подобни статии

Top