Бившият и.д. кмет на Куклен и бизнес дама на съд за подкупи и злоупотреби

Бившият и.д. кмет на Куклен Костадин Павлов и пловдивската бизнес дама Надежда Минчева застават за втори път пред Окръжния съд днес. Срещу Павлов са повдигнати обвинения в търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение и приемане на подкуп съответно от 1200 и 3000 лева, за да помогне на Минчева да спечели обществената поръчка за доставка на хранителни продукти за детската градина и домашния патронаж в града.

Бизнес дамата е обвинена в даване на подкупи в размер на общо 4200 лева на изпълняващия длъжността кмет на Куклен.  Името на Минчева, която е управител на пловдивската фирма „Надежда 2000“, нашумя скандално покрай задържането на бившия кмет на район „Централен“ Райна Петрова, обвинена в същото престъпление. Делото ще се гледа и на 3 ноември.

Припомням, че това не е първият кмет на Куклен, обвинен в злоупотреба със служебно положение във връзка с обществени поръчки. Преди 3 години избраният кмет на община Куклен Димитър Сотиров и неговият заместник Иван Апостолов бяха отстранени от длъжност и обвинени в длъжностно присвояване. Делото срещу тях продължава и в момента.

Подобни статии

Top