Бившият кмет на Куклен с още една присъда – пробация

Пловдивският окръжен съд осъди бившия кмет на Куклен Димитър Сотиров на 6 месеца пробация. В продължение на половин година той ще трябва да се среща с пробационен служител и е задължително да има регистрация по настоящ адрес.

Сотиров беше признат за виновен в това, че на 09.12.2008 г. в Куклен,  в качеството си на кмет, е сключил неизгодна сделка договор за предоставяне на консултантски услуги с пловдивската фирма „Анастасов“ ЕООД, която трябвало да консултира и съдейства на общината за изясняване на точното местонахождение и идентификация на всеки имот, който община Куклен възнамерява да придобие занапред от горите и земите от горския фонд с обща площ от 22 420 дка., признати като собственост на общината. Според съда по този начин община Куклен е ощетена с 36 000 лева.

Сотиров трябва да заплати тази сума на общинската администрация.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Припомняме, че на 25 януари Сотиров получи едногодишна условна присъда с три години изпитателен срок от Пловдивския окръжен съд за сключване на други неизгодни сделки, нанесли щети за близо 1 милион лева на общината. Сотиров беше лишен също от право да заема  обществена  длъжност за срок от две години.

 

Top