Бившият кмет на Стрелча получи инсулт в ареста, стабилизиран е

Evstatiev (4)

Иван Евстатиев е получил инсулт в ареста, но е стабилизиран и контактен към момента. Агенция „Фокус“ съобщи, позовавайки се на д-р Запряна Иванова от Нервно-инсултното отделение на МБАЛ-Пазарджик, че той отказвал словесен контакт с медицинския персонал.

По-рано днес стана ясно, че обвиненият в изнасилване на непълнолетна Иван Евстатиев е настанен в МБАЛ-Пазарджик. Той бил приет по спешност в 20.40 часа снощи, след като е бил докаран с линейка от следствения арест в Пазарджик.

По сведения на надзирателите в ареста, вчера в късния следобед те са забелязали, че Евстатиев влачи десните си крайници и са сигнализирали на тел.112.

Лекарите са му поставили диагноза десностранна хемипареза. Направен му е скенер, който е дал исхемичен инсулт в лява хемисфера.

Тази сутрин болният е стабилизиран и вече е с възстановен двигателен дефицит. Малко е стресиран и гледа в една точка, с нормална общомозъчната неврологична симптоматика, посочва д-р Иванова. По думите ѝ пациентът има нормално кръвно налягане 130/80, нормален пулс и нормално дишане. Състоянието му се следи от дежурен лекар. Ще бъде преценено колко дни трябва да остане в болница, уточниха от отделението.

Припомняме, че преди седмица бившият кмет на Стрелча бе задържан за изнасилване на 16-годишно момиче. Той бе оставен окончателно в ареста от Окръжния съд в Пловдив, след като пазарджишките магистрати си направиха отвод.

Вижте повече за целия случай ТУК и ТУК!

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top