Бившият ресторант „Здравец” в Асеновград се продава за 137 хиляди лева - DC news

Бившият ресторант „Здравец” в Асеновград се продава за 137 хиляди лева

Процедурата се подготвя от няколко дни в община Асеновград.  На заседание в края на месец август общинският съвет в града взе решение бившият ресторант „Здравец” да бъде обявен за продажба чрез публично оповестен конкурс.

Цената, която  ще плати купувача не трябва да е по-малко от 137 хиляди лева. Апетитният имот в центъра на града ще се превърне в сграда за обществено обслужване след като бъдещият инвеститор изгради зала за спортни дейности и  кът за мултимедия, който да се ползва безвъзмездно от възрастни хора.

Купувачът трябва да осигури и информационна табела, която да обслужва общината. Мястото ще бъде социализирано чрез специален велопаркинг, както и зелена зона за отдих.

Задължително изискване към участниците е да представят идеен инвестиционен проект за развитие на продавания имот за срок от 5 години в 3D вариант.

Имотът от 300 квадрата при входа на градския кооперативен пазар стои необитаем вече второ десетилетие. Общината губи години наред от това, че така и не намери оптимален вариант да стопанисва обекта и да получава приходи от него.

Отделно от това твърде конфузна е и визията на обекта, а се намира на самия вход на тържището.

 

 

Подобни статии

Top