Бивши съпрузи на съд за половин кило хероин

заловиха криминално проявен с наркотици в Пловдив

Разведени съпрузи от Столипиново застават пред съда за притежание на половин килограм хероин на стойност близо 60 хиляди лева. 39-годишният Тодор А. и 37-годишната му бивша жена Мария М. са обвинени в държане на наркотичното вещество с цел разпространение при условията на опасен рецидив.

На 23 октомври 2015 г. при обиск на жилището на Мария М. на ул. „Храбрец“ в Столипиново служителите на реда са иззели 499 грама хероин, електронна везна, 14 340 лева и др. Според разследването Тодор А. се снабдявал с хероин от Турция, откъдето получавал разфасовки от по половин килограм. Той не държал наркотика в дома си, а го оставял в жилището на бившата си съпруга Мария М. Там се пазела и везната. При намиране на клиент, готов да купи хероин, Тодор уведомявал Мария да му достави необходимото количество.

На 23 октомври 2015 г. Мария отишла в жилището на бившия си мъж на ул. „Батак“. След това тръгнала към дома си, където непосредствено преди да влезе, била спряна за проверка от полицейски служители. Последвал обиск в дома й, където били намерени наркотиците. Хероинът бил иззет от дамската й чанта, а парите били намерени в торба в гардероба.

От прокуратурата съобщиха, че Тодор А. вече е бил осъждан за подобно престъпление на пет години лишаване от свобода, като наказанието изтърпял през юни 2011 г. В момента му е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Окръжен съд-Пловдив.

По време на разследването двамата обвиняеми обяснили, че съжаляват за стореното. Тодор признал, че е дал хероина на бившата си съпруга. Мария пък твърдяла, че е съхранявала наркотика, защото се страхувала от бившия си мъж.

Днес ще бъде първото заседание по делото. Призовани са 9 свидетели и 1 вещо лице.

Подобни статии

Top